Om oss

Naturbakst er et bakeri og konditori midt i Haugesund sentrum. Hos Naturbakst får du idag smakfulle brød- og konditorvarer, fersk påsmurt lunsjmat og kaker til alle anledninger. Du kan velge om du vil sette deg ned i vår trivelige kafélokaler eller ta maten med i farten.

Historie

Vår historie strekker seg helt tilbake til 1904 da Bakermester Olai Hauge begynte i lære som baker. 110 år senere er det 4. generasjon bakere/konditor som står bak driften av Naturbakst AS.

Tradisjoner i veggene

3. og 4. generasjon Olais barnebarn Geir Hauge og hans datter Karianne Hauge Aksland startet opp Naturbakst i Haraldsgata 81 i 2001, men Bakermester Olai Hauge fyrte opp bakerovnen i samme lokaler allerede i 1904. Så her lå familietradisjonene allerede i veggene.

Olai´s gode gamle oppskrifter med surdeig og hev er bevart og de naturlige bakemetodene tatt tilbake. Her bakes det rett på «steinherten» i steinovnen og eltes og rulles med kjærlige hender.

Cafe og konditori

Høsten 2014 utvidet Naturbakst virksomheten med et eget konditori. Da ble nabohuset integrert i driften. Fra gaten kan en her se inn i et lyst og trivelig konditori. Her satses det på kaker lagd fra bunnen av.

Fra vår cafe kan en se bakerne og konditorene i arbeid med de gode og håndlagde varene til deg.

Velkommen!